10 metode prin care să îmbunătățești autonomia bateriei în iOS 7

0

Multi-tasking-iOS7

iOS 7 aduce multe funcții noi pentru utilizatorii săi dar acestea fac ca bateria să se consume mult mai repede. Iată 10 metode prin care puteți îmbunătăți autonomia telefonului.

Eu nu sunt mulțumit de autonomia bateriei pe iPhone 5, chiar dacă iOS 7 este un sistem de operare refăcut de la 0 și care aduce și multe funcții noi. Până ca Apple să aducă o versiune care să mărească autonomia baterie pe telefoane sau tablete, mai jos voi enumera 10 metode prin care puteți mări autonomia bateriei.

1. Opriți Dynamic Wallpapers

Aceste wallpapere care reacționează odată cu mișcarea telefonului, folosindu-se de giroscop, au fost adăugate în iOS 7 și sunt 7 din care puteți alege. Recomandăm să nu folosiți aceste wallpapere deoarece sunt mari consumatoare de energie. Le găsiți aici: Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper.

2. Dezactivați Background App Refresh

Această funcție facilitează anumitor aplicații să proceseze date în background ca în momentul în care deschideți aplicația, ea să fie actualizată. Din cauza acestui lucru consumul de baterie este mărit, dar puteți opri acest lucru de aici: Settings > General > Background App Refresh > Off

IMG_3552

3. Închideți aplicațiile pe care nu le mai folosiți

Pe parcursul unei zile puteți folosi un număr destul de mare de aplicații iar acestea rămân deschise în fundal. Pentru a preveni consumul de energie, le puteți închide periodic pe cele pe care nu le mai folosiți.

4. Dezactivați efectul parallax

Și această funcție de folosește de giroscop iar icoanele se mișcă în funcție de cum țineți telefonul orientat. De asemenea mare consumator de energie, îl puteți opri intrând aici: Settings > General > Accessibility > Reduce Motion > On.

IMG_3554

5. Dezactivați Automatic updates din AppStore

În momentul în care nu folosiți dispozitivul, acesta verifică ce aplicații sau jocuri au update-uri de făcut și operează această acțiune în background, iar în Notification Center sunteți anunțați ce aplicații au fost updatate. Puteți opri acest proces de aici: Settings > iTunes and App Store > opriți automaitic updates pentru Aplicații. De asemenea de aici puteți opri ca updatările să se face pe rețeaua de telefonie mobilă, consumând trafic de internet.

6. Customizați informațiile din Notification Center

În Notification Center avem 3 taburi pe care le putem urmări, Today, Tommorow și Missed, iar acestea oferă informații diverse asupra evenimentelor ce se petrec. În tab-ul Today puteți vedea informații despre vreme (folosește GPS-ul) sau despre valoarea acțiunilor la diverse companii (folosește conexiunea de interet). Recomandăm ca acestea să fie oprite. De asemena puteți gestiona diversele informații care doriți să apară acolo intrând aici Settings > Notification Center și modificând setări conform dorințelor voastre.

IMG_3561

 

7. Limitați accesul aplicațiilor la GPS

Foarte multe aplicații doresc acces la locația în care vă aflați, iar la utilizarea acestora conectarea la GPS consumă baterie. Opriți accesul anumitelor aplicații la acest serviciu de aici Settings -> Privacy -> Location Services.

ios7-location-services-1

 

8. Dezactivați indexarea informațiilor în Spotlight

Cu această funcție puteți căuta informațiile dorite în telefon, în Aplicații, Contacte, Muzica, Podcasturi, Mailuri, Evenimente sau altele. Se poate limita această cautare la doar unele din lista de mai sus, intrând aici Settings > General > Spotlight Search.

9. Opriți Push Notifications

Aici nu sunt foarte multe de supus, se știe că notificările consumă baterie, de fiecare dată aprinderea ecranului făcându-se pentru fiecare notificare. Opriți-le pe cele inutile (la jocuri sau aplicații care le folosiți rar) și păstrați-le pe cele ale aplicațiilor care vă interesează. Intrați aici si customizați după bunul plac: Settings > Notification Center.

ios7-notification-center-settings

10. Limitați accesul la 4G

Dacă nu aveți acces la 4G sau semnalul la aceasă rețea nu este foarte bun, puteți opri accesul la aceasă rețea de aici: Settings > General > Cellular > Enable LTE/Enable 4G. Dacă aveți semnal slab telefonul va comuta frecvent între 3G și 4G iar acest lucru va consuma mult din baterie.

Acești 10 pași sunt vitali pentru a economisi bateria, vă sfătuim să îi urmați și să scrieți în comentarii dacă au un efect benefic asupra autonomiei.

Lasă un comentariu