40% dintre europeni vor cumpara un iPhone 5, iar doar 19% vor alege un telefon cu Android

0

In urma unui studiu realizat recent de compania Yankee Group’s 2011 European Mobile User Study printre utilizatorii de smartphone-uri europeni a reiesit ca 40% dintre acestia sunt decisi sa achizitioneze urmatorul model de iPhone, pe cand doar 19% dintre ei vor alege un telefon cu Android. De asemenea, intr-un procent apropiat de cei care au ales Android sunt si cei care vor sa cumpere un BlackBerry, acestia reprezentand 17%, iar cei care vor opta pentru un Nokia doar 15%.

Studiul a fost facut pe un numar de 5000 de consumatori obisnuiti, posesori de smartphone-uri si pe 2.250 de angajati din domeniul IT din tarile Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania.

“These findings highlight the continued strength of Apple in the European smartphone market and, in particular, its phenomenal brand appeal,” said Declan Lonergan, research VP at Yankee Group. “The data also highlights the enormous challenges faced by Nokia and RIM to retain mind share and market share in this increasingly dynamic and competitive marketplace.”

Europa este a doua piata cu cele mai multe vanzari de produse Apple din lume, avand o cota de piata in luna Martie de 20.8%, cu putin peste cea de 30% din America. In comparatie, Android detine o cota de piata de 35.7% din vanzarile de smartphone-uri in Europa de Vest.

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu