Android mai nesigur decat iOS

0


Trend Micro declara ca atunci cand este vorba de securitate, platforma Apple iOS este mai sigura decat cea de la Google, Android. Sa nu uitam, insa, ca Android este open-source(sursa libera). Acesta fiind publica, un atacator poate sa inteleaga toata arhitectura codului. Pe partea cealalta, Apple este foarte atenta la detalii si declara ca unii virusi chiar nu pot rula pe iPhone.

Apple are un concept de sandbox ce izoleaza platforma, acest lucru prevenind anumiti virusi sa se inmulteasca sau sa ruleze.

Cu toatea astea, “razboiul” continua.
In iulie 2010, expertii din domeniul securitatii au demonstrat ca amandoua platformele sunt cam la acelasi nivel cand vine vorba de securitate, dar fiecare ajunge la acel nivel prin diferite protectii. 
Momentan aceste temeri ca cele doua platfome sunt vulnerabile sunt majoritatea teoretice. Statisticile arata ca mai repede proprietarul pierde telefonul decat se infecteaza cu malware.
Tot anul trecut, in noiembrie, firma Coverity a gasit nu mai putin de 359 de vulnerabilitati in codul sursa Android. Acestea puteau sa cauzeze probleme serioase de securitate sau stabilitate. Compania a declarat ca 88 din acele probleme erau catalogate ca de mare risc.
Pe piata se gasesc mai multe aplicatii de securitate menite sa protejeze platforma Android insa ar putea sa fie protejata mia bine direct de Google…

Lasă un comentariu