Apple anunță iOS 8 – lansare în toamnă

2

ios8-apple

Apple a anunțat astă-seară la WWDC 2014 noutățile cu care vine iOS 8.

Sincer să fiu mă așteptam la mai multe nouăți legate de iOS 8 în această seară dar am avut și câteva surprinze plăcute iar mai jos vă voi prezenta lucrurile importante din noua versiune pentru device-urile mobile.

Pe partea de design al iOS 8 Apple a venit cu noutați legate de interacțiunea cu notificatile, poți de acum răspunde direct în notificare. De asemenea în multitasking apar și cele mai recent accesate contacte pentru a interacționa cu acestea, poți trimite mesaje sau apela mai rapid.

Noi gesturi au fost adăugate în aplicația de mail, cu un swipe se poate marca un mail ca fiind citit, poate fi șters sau se poate interacționa mult mai bine cu informațiile din acesta.

safari_tabs

Safari are un nou look pe partea de vizionare a taburilor și a bookmark-urilor, în modul landscape, iar paginile favorite de acum sunt mai ușor de accesat.

Atât pe parte de design, acum să vorbim despre ce aduce nou Apple în iOS 8.

voice_record

Pe partea de mesaje Apple vine cu noutăți legate de posibilitatea de a creea conversații cu mai multe persoane, posibilitatea de a trimite mesaje audio și video, de a partaja locația în care te aflii sau a trimite mai multe poze într-un singur mesaj.

capture_composition

Un lucru la care a mai lucrat Apple este aplicația de poze. Apple a creat iCloud Photo Library, aici sunt păstrate toate pozele în format original, fără compresie și de asemenea și filmulețele. Acestea sunt păstrate pentru a fi accesate de pe orice device, iPhone, iPad sau pe web. Orice poză modificată apare astfel pe orice device care are acces la galeria de poze iar acestea pot fi aduse la starea originală. Apple a adăugat o funcție de ajustare inteligentă a luminii, culorilor și pot fi folosite filtrele standard sau cele ale altor aplicații.

third_party_screen

Apple a îmbunătățit și partea de tastaturi. Există predicție (pentru alte limbi decât cea română) dar și posibilitatea de a instala tastaturi ale altor dezvoltatori, cu swipe și vom vedea pe viitor cum ne vor surprinde dezvoltatorii de aplicații.

health_screen_healthdata

Cum era de așteptat de acum în iOS 8 avem o aplicație pentru sănătate. Cu ajutorul accesoriilor dedicate poți avea acces la informații despre bătăile inimii, zahărul din sânge, calorii sau colesterol.

security

Pe partea de business avem acum Enterprise care le oferă celor care dețin telefon sau tabletă din partea companiilor la care lucrează metode mult mai sigure de a avea acces la informațiile cu care trebuie să lucreze. Își pot programa în calendar evenimentele importante iar ceilalți pot vedea când cineva este ocupat.

Acestea sunt marile noutăți cu care vine iOS 8. Programul de testare a început iar de acum numărăm zilele până la lansarea oficială.

2 COMMENTS

  1. Va rog sa ma ajutați in a ma îndruma ce sa fac pentru o putea viziona in format landscape. Ieri seara am primit un mesaj pe IPad-ul meu AIR dac vreau sa instalez IOS 8. Dupa ce l-am instalat nu mai pot vedea decât in format portret. Ce ar trebui sa fac, daca IOS 8 nu permite aceasta as putea sa revin la Ios 7 cu care am cumpărat IPad AIR? Cu mulțumiri pentru eventualul ajutor, Corneliu Dobrea tel. 0742104592

Lasă un comentariu