Apple anunță iPhone 6s – tehnologii în premieră pentru cel mai popular telefon

0

iPhone 6s 1

Mult așteptat-ul moment din keynote-ul de miercuri seara, anunțarea unui nou iPhone a trecut și acum știm toate lucrurile despre iPhone 6s și 6s Plus.

Noile iPhone-uri vin cu noutăți notabile astfel că le-am împărțit în categorii și le voi detalia pe fiecare în parte.

iPhone 6s 3

Design

Avem parte de o nouă culoare, Rose Gold, special creeată pentru publicul feminin iar la acese noi modele Apple anunță un nou aliaj de aluminiu din serial 7000, mult mai rezistent. De asemenea și geamul frontal este acum mult mai puternic și rezistent la șocuri sau zgârieturi.

iPhone 6s camera

Cameră

12MP pe camera din spate și 5MP pe camera frontală. Avem parte de mai mulți megapixeli pentru poze mai clare și mai bune.

La camera de 12MP Apple anunță un nou senzor care să proceseze imaginea mult mai precis, iar acum acest senzor este capabil să și filmeze la rezoluție 4K cu 30 fps.

Avem parte și de Live Photos, adică poze care se mișcă. Înainte de a captura imaginea, telefonul va face instantanee iar noi vom putea vedea imaginea în mișcare. Este un efect memorabil ce va face pozele mult mai dinamice.

Chiar și pe home screen putem alege o poză cu un astfel de efect, iar cu ajutorul funcției 3D Touch, când apăsăm mai puternic pe ecran înainte de a-l debloca imaginea va prinde viață.

Stabilizarea optică de imagine, atât pe partea de poză cât și filmare rămâne un feature exclusiv pentru iPhone 6s Plus.

iPhone 6s 2

3D Touch

Pe langă tap, swipe, pich acum avem un nou gest pe care îl putem pe ecranul telefoanelor iPhone 6s și 6s Plus și anume o apăsare mai puternică pentru a declanșa noi funcționalități.

Fie că este vorba despre aplicația de cameră, mesaje, apel sau Facebook sau Instagram cu ajutorul 3D Touch poți ajunge mai rapid la anumite funcții din aplicația dorită. Poți face un check-in rapid, sau poți apela contactul favorit cu ajutorul Quick Actions.

Iar în interiorul aplicațiilor, de exemplu în Mail poți vedea preview-ul unui mail cu o apăsare mai puternică iar dacă apeși și mai tare vei vedea tot conținutul.

iPhone 6s 3D touch

De asemenea în conținutul unui text, dacă există o adresă sau un link poți vedea mai rapid informațiile din acestea fără a ieși din aplicația în care te aflii.

De asemenea și Task Manager-ul poate fi acum accesat mai ușor cu ajutorul 3D Touch, cu un swipe mai puternic din partea stângă poți naviga între aplicații mult mai ușor.

iPhone 6s chip

Procesor

Avem parte de a 3-a generație de procesoare pe arhitectură de 64 de biți de la Apple iar aum acest procesor este mai puternic cu 70% pe partea de procesare și 90% din punct de vedere grafic.

Co-procesorul M9 este de-acum integrat în procesorul grafic, nu mai este un cip separat.

Cred că această putere de procesare mult mai mare este pentru a putea susține noul tip de ecran și de asemenea pentru a ajuta la înregistrările 4K.

Touch ID

Și touch ID-ul este la generația a treia și Apple anunță că acesta este de două ori mai rapid și cu siguranță acesta este si mai precis.

iPhone 6s 4

Conectivitate

Avem parte de cele mai noi tehnologii pe parte de conectare wireless și LTE.

Wi-Fi-ul suportă acum viteze duble de conectare, până la 866 Mbs pe standardul ac.

A fost introdus și LTE-A cu viteze de conectare de 300 Mbs.

iOS 9

Cea mai noua versiune a sistemului de operare vine preinstalată în iPhone 6s și 6s Plus și bineînțeles că are toate featurile prezentate in iunie.

Este disponibil pentru update din 16 septembrie pentru cei ce au de la iPhone 4s în sus, iPad mini toate generațiile, iPad 2 în sus și iPod touch 5 și 6.

iPhone 6s dock

 

Avem parte și de noi accesorii, dock-uri compatibile cu noile telefoane, au culori ce asortează modelele de iPhone-uri și au prețuri destul de mari, de la 49 de dolari.

Sunt destul de multe noutăți în aceste noi iPhone-uri, ceea ce mă dezamăgește este capacitatea de stocare de bază care a rămas tot la 16 GB în condițiile în care 1 minut de filmare 4K ocupă peste 350 MB… Se pare că mai așteptăm un an până vom vedea 32 de GB de spațiu în varianta cea mai ieftină de iPhone.

Lasă un comentariu