Apple nu va mai permite downgrade-ul de iOS in viitor?

0

Se pare ca ne apropiem intr-un punct in care devine din ce in ce mai greu sa facem jailbreak terminalelor noastre, ma refer bineinteles la dezvoltarea solutiilor de jailbreak de catre cei care in mod obisnuit fac asta si care ne-au incantat cu ele de atata vreme. Cei de la Dev-Team ne-au adus la cunostinta cateva aspecte foarte importante descoperite de ei in cele doua versiuni beta ale iOS 5 lansate pana acum de catre Apple. Se pare ca in iOS 5 au fost introduse cateva masuri sporite de siguranta impotriva solutiilor de jailbreak, mai ales in ceea ce priveste procesul de downgrade de iOS folosind fisierele SHSH.

Pentru cei care nu sunt la curent, fisierele SHSH cuprind anumite semnaturi pentru fiecare versiune de iOS in parte de care avem nevoie atunci cand vrem sa trecem la o versiune mai veche a sistemului de operare. De exemplu, daca aveti iOS 4.3.3 instalat pe telefonul vostru acum, pentru a reveni la o versiune anterioara (oricare ar fi aceea), aveti nevoie de aceste fisiere SHSH pentru ca iTunes sa va permita acest lucru, pentru ca in mod normal Apple nu accepta decat update-ul de iOS.

Potrivit celor de la Dev-Team, zilele in care vom mai putea face downgrade de iOS folosind fisierele SHSH se apropie de sfarsit. Acest lucru, bineinteles, se aplica doar versiunilor de iOS de la 5 in sus. Ceea ce s-a putut pana acum, se va putea intotdeauna.

This will only affect restores starting at iOS5 and onward, and Apple will be able to flip that switch off and on at will (by opening or closing the APTicket signing window for that firmware, like they do for the BBTicket). geohot’s limera1n exploit occurs before any of this new checking is done, so tethered jailbreaks will still always be possible for devices where limera1n applies. Also, restoring to pre-5.0 firmwares with saved blobs will still be possible (but you’ll soon start to need to use older iTunes versions for that). Note that iTunes ultimately is *not* the component that matters here..it’s the boot sequence on the device starting with the LLB.

Note: although there may still be ways to combat this, a beta period is really not the time or place to discuss them. We’re just letting you know what Apple has already done in their exisiting beta releases — they’ve stepped up their game!

In concluzie, vom mai putea face acest downgrade si in viitor, insa nu la fel de simplu ca pana acum, pentru ca cei de la Dev-Team, ar sustine ei, vor gasi de fiecare data o solutie pentru a “pacali” Apple cu al lor iTunes.

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu