Apple Pay – Noul sistem de plati bazat pe NFC si Touch ID

0

10404-2618-3b21ff7052f12ca4faa0d6950b301b6c3a3a1f80_large_2x-l

In ciuda zvonurilor vehiculate pe internet, Apple a lansat Pay, un sistem nou de plati bazat pe NFC si Touch ID, fiind super rapid si usor de folosit.

Cum functioneaza mecanismul? Foarte simplu. Se adauga detaliile cardurilor compatibile in aplicatia Passbook, se apropie telefonul de aparate, iar apoi scanezi amprenta pentru validare. Sistemul de plata este foarte bine securizat, datele nu sunt furnizate in timpul platii, astfel hackerii nu pot fura datele pentru clonarea cardurilor.

apple_pay_reader_660.0

Apple este partener cu American Express, MasterCard si Visa si este disponibil in 220.000 de locatii din Statele Unite. Din pacate in Europa nu functioneaza, compania lucrand la implementarea ei. Sa speram ca poate intr-o buna zi se va lansa si in Romania, ceea ce este putin probabil, avand in vedere ca foarte putin se foloseste tehnologia NFC in tara noastra.

In caz ca pierdeti telefonul, din interfata FindMyiPhone setati telefonul si cardul furat si nu mai trebuie sa comunicati bancii sa dezactiveze tranzactiile. Totul e mult mai usor.

Apple Pay este disponibil pe iPhone 6, iPhone 6 Plus dar si pe Apple Watch.

Lasă un comentariu