Apple testează funcția de dictare offline pentru iOS

0

iOS-7-Dictation-teaser-001Odată cu implementarea asistentului Siri in device-urile Apple, compania din Cupertino adăugat și funcția de dictare. Cu ajutorul acesteia avem posibilitatea de a dicta un text oriunde în iOS.

În Mac OSX 10.8, Apple nu a implementat asistentul Siri din iOS, dar a decis să aduca funcția de dictare din iOS si pe OSX. Dupa cum bine stiți, pentru a folosi dictarea este nevoie de o conexiune la internet, acest lucru fiind neconvenabil cateodata.

Anul acesta, în timpul conferinței WWDC, Apple a lansat versiuni de beta pentru iOS 7 și pentru OSX 10.9 Mavericks. În OSX 10.9, Apple ne va da posibilitatea de a folosi dictarea chiar si atunci cand nu dispunem de o conexiune la internet prin descarcarea unui fișier opțional de 1GB.  Chiar daca Apple nu a anunțat nimic, se pare ca dictarea offline va fi adusa și pe iOS, acesta afirmație fiind facuta de un dezvoltator cunoscut care a sesizat schimbări majore in codul de execuție pentru dictare. El spune că aceasta imbunatațire a funcției de dictare este testata de catre Apple pe device-urile lor interne si nu este disponibilă in versiunea actuala de iOS 7 beta 2.

The functionality is currently not active in public-facing builds, but we are told that devices internal to Apple have the function up and running.

We are also told that while local Dictation is an option in these seeds, the former, cloud-based Dictation process is present for certain situations. Perhaps this will be an option in Settings or an option based on Internet conditions.

In cazul in care Apple decide sa implementeze această funcție în versiunea publica de iOS 7, utilizatorii vor avea mai multe beneficii: in primul rand, nu va mai fi nevoie de datele celulare pentru a folosi dictarea, astfel putem evita costuri suplimentare. De asemena, dictarea offline ar putea să o ajute pe Siri să fie mai rapida si să execute anumite comenzi offline, care nu necesita conexiune la internet, precum setarea unei alarme, sau scrierea unei notițe.

Siri-iOS-7-1

Lasă un comentariu