Downgrade-ul de baseband 6.15.00 vine in curand!

0

Una dintre cele mai multe cauze pentru care unii oameni au fost si sunt ”obilgati” sa faca jailbreak la iPhone-urile 3Gs si 4 este unlock-ul cu ultrasn0w. Chiar daca exista mai multe solutii de unlock precum decodarea permanenta (IMEI unlock) sau cea cu Gevey,metoda ultrasn0w este una dintre cele preferate de utilizatorii de iPhone 4/3Gs, ea fiind gratuita si foarte simpla de facut.

Ultrasnow functioneaza pe majoritatea versiunilor ale iOS, chiar si pe ultima 5.1.1 . Aceasta decodare functionala doar pentru terminalele cu baseband-urile 01.59.00, 04.26.08, 05.11.07, 05.13.01, 05.12.01 si 06.15.00. Aceasta din urma este cunoscuta si ca ”baseband de iPad”, ea fiind una a iPad-ului si nu a iPhone-ului. Cum este posibili acest lucru? Datorita unui exploit aceasta versiune de iPad poate fi instalata pe iPhone 3Gs. Dezavantajul instalarii acestei versiuni de baseband este aceea ca GPS nu va mai functiona.

Cu putin timp in urma unele companii de retele mobile au inceput sa decodeze iPhone-urile codata in reteaua lor, prin asa numita solutie de unlock oficiala. In cazul acesta foarte multi utilizatori care au avut iPhone-ul decodat cu ultrasn0w, iar acum il au decodat oficial vor sa isi recapete GPS pe iPhone. Acest lucru va fi posibil datorita lui MuslceNerd, care ne-a anuntat azi pe Twitter ca in curand vom avea posibilitatea sa facem downgrade la baseband, recapatandu-ne GPS. El a facut progrese foarte mari in dezvoltarea acestei solutii avand toate elementele care acum trebuie puse „cap la cap”.

Deindata ce acest lucru va fi posibil, va vom anunta in alt articol impreuna cu un tutorial care sa va ajute.

Lasă un comentariu