Despre Siri, asistentul personal din iOS 5

0
Siri i4S Siri: Asistentul personal din iPhone 4S

Se zvonea în ultimele zile despre posibilitatea ca Apple să introducă în noul iPhone un sistem de comenzi vocale revoluționar transformând practic telefonul într-un asistent personal.

Ei bine, iată că acest lucru s-a și întâmplat, poate nu exact cum ne gândeam cu toții sau cel puțin cum ne-a fost prezentat sub forma unor concepte, însă acesta este prezent, dar din păcate doar pe noul iPhone 4S. Cu ajutorul acestui sistem, denumit “SIRI”, vom putea efectua foarte multe acțiuni doar prin simpla dictare către telefon, acesta urmând să le îndeplinească pentru noi, exact ca un asisten personal. Dacă vrem să știm cum este vreme într-un anumit loc sau dacă vrem să setăm o alarmă pentru a două zi dimineață sau dacă vrem să sunăm pe cineva, să compunem un mesaj ETC, toate acestea vor fi posibile prin intermediul acestui sistem vocal de comenzi.

Ca la început, SIRI este disponibil doar pentru trei limbi (engleză, franceză și germană) pentru că este momentan doar într-o variantă beta, însă Apple cu siguranță îl va perfecționa pe parcurs.

Nu putem ști dacă îl vom avea vreodată disponibil pentru limba romană pentru că nimeni nu a anunțat ceva în acest sens, însă eu cel puțin cred că nu, așa cum nu avem sau cel puțin nu am avut pentru mult timp diferite alte servicii care existau în alte țări. (sursa)

Ma poti urmari pe FacebookTwitter sau Google+ pentru ultimele noutati din lumea Apple.

Lasă un comentariu