Recuperarea datelor sterse folosind EaseUS Data Recovery

0

Oricine folosește un laptop sau calculator s-a lovit de problema recuperarii datelor șterse mai mult sau mai puțin accidental. Puțină lume știe însă că cu cât acționezi mai repede după ștergerea datelor, cu atât e mai mare șansa de a recupera tot ce ai pierdut.

Astăzi analizăm ultimul soft pentru recuperarea datelor șterse dezvoltat de EaseUS: Data Recovery for Mac. Programul vine într-o versiune de MacOS și una de Windows, ele funcționând la fel.

În versiunea gratuită a EaseUS Data Recovery ne putem recupera până la 2GB de date șterse de pe orice partiție sau HDD extern.

După ce descarcam programul tot ce trebuie să facem este să bifăm tipul de fișiere pe care vrem ca softul să le caute iar apoi să așteptăm. Rezultatul va arata asemănător cu screenshot-ul de mai jos, unde fișierele șterse și posibil de recuperat apar în stanga, pe foldere, exact cum le aveai înainte “să dispară”.

Bifăm fișierele pe care vrem să le recuperăm, selectăm destinația pentru salvarea lor și așteptăm. Dacă fișierele dorite nu se regăsesc în lista din stanga, puteți încerca opțiunea “Deep Scan” ce va crește timpul de așteptare dar și sansa de recuperare a datelor șterse în trecut.

După o scanare avansată (Deep Scan) rezultatele se pot salva într-un format propriu pentru un review ulterior, pentru a nu repeta din nou procesul de scanare ce poate fi lent (în funcție de HDD/SSD). Pentru a importa aceste rezultate, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul Import din prima pagina a programului și să alegi fisierul exportat mai devreme.

Tine minte că șansa recuperării datelor scade pe măsură ce trece timpul de la momentul ștergerii fisierului pe care vrei să-l recuperezi. Suprascrierea datelor face acest proces de recovery greu spre imposibil.

EaseUS Data Recovery este disponibil în versiunea gratuita pentru MacOS și Windows. Versiunea premium ce scoate limita de 2GB pentru recuperarea datelor, oferă suport tehnic 24/7 și ofera upgradeuri pe viață costă $89.95 si o puteți cumpăra de aici.

Lasă un comentariu