iCloud: Tot ce trebuie sa stii

0

Dupa atatea saptamani in care s-au tot speculat diverse informatii in legatura cu acest nou serviciu prezentat de Apple in cadrul conferintei WWDC 2011, iata, ca acum avem toate informatiile necesare despre acesta. In primul rand, iCloud va fi gratuit pentru toti utilizatorii cu un spatiu disponibil de 5 GB.

iCloud este un serviciu prin care vom putea sincroniza tot ceea ce tine de idevice-ul nostru, pornind de la contacte, aplicatii si pana la melodii, filme, poze etc. Sincronizarea se va face cu serverele iCloud.com zilnic in mod automat. Ceea ce este important este ca vom avea acces la contul nostru de iCloud de pe orice dispozitiv, astfel incat vom putea descarca orice sincronizam cu telefonul nostru, de exemplu, direct pe Mac sau PC sau chiar cu alt iDevice. sursa

Principalele trei functii ale iCloud sunt legate de Contacte, Calendar si Mail. Toate acestea le vom putea sincroniza cu iCloud, iar toate datele le vom avea disponibile in mod automat pe celelalte idevice-uri, fara sa mai fim nevoiti sa le sincronizam de fiecare data.

In ceea ce priveste aplicatiile achizitionate din AppStore, de asemenea le vom putea sincroniza cu iCloud, in sensul ca atunci cand descarcam sau achizitionam o aplicatie pe un idevice, o vom putea, in mod automat, avea disponibila si pe celelalte idevice-uri, fiind nevoie doar sa ne logam cu userul si parola Apple.

PhotoStream este o noua functie ce va fi disponibila odata cu iCloud care ne va permite sa salvam pozele direct in contul nostru de iCloud pentru a putea fi vizionate pe urma, in orice moment, de oriunde pe un alt idevice, de exemplu pe Mac sau chiar pe Apple Tv sau PC. Acest serviciu are si o limitare, in sensul ca vor putea fi stocate doar 1000 de poze de pe idevice-ul nostru si doar pentru o perioada de 30 de zile, dupa care se sterg automat pentru a fi inlocuite cu cele noi.

Cam acestea ar fi functiile care alcatuiesc serviciul iCloud. Acesta va fi disponibil in toamna, probabil cu iOS 5 si va fi complet GRATUIT.

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu