iPhone 5 ar putea avea, pana la urma, suport NFC

0


Unul dintre ultimele zvonuri despre iPhone 5 ne sugera, zilele trecute, faptul ca viitorul terminal Apple nu va dispune de NFC (Near Field Communication). Vestea a venit de la un numar de operatori de telefonie mobila din Europa, care au declarat ca Apple a decis sa nu implementeze NFC in viitoarea generatie de iPhone-uri, intrucat nu exista inca un standard stabilit pentru aceasta tehnologie.
Iata totusi ca aceasta informatie este acum spulberata de catre declaratiile mai multor surse apropiate proiectului NFC care spun ca iPhone 5 va avea, in cele din urma, suport pentru aceasta tehnologie si ca Apple prefera sa tina proiectul in secret pentru moment.

Suportul pentru NFC va permite utilizatorilor de iPhone sa isi foloseasca dispozitivele pentru a plati direct de pe telefonul mobil obiectele sau serviciile pe care le cumpara. Handset-ul se transforma astfel intr-un portofel cu care se poate plati wireless la casele de marcat.
Intre timp, rivalul Google se pregateste sa testeze NFC pentru Android. Asadar, daca Apple va decide sa nu implementeze aceasta tehnologie in urmatoarea generatie de iPhone-uri, Google va avea un avantaj imens, printr-un feature care va exista numai pe Android.Lasă un comentariu