iPhone 5 prezentat de Apple! Tot ce trebuie sa stii

3

Cel mai asteptat smartphone al anului a sosit. Apple a prezentat noul model de iPhone la conferinta anuntata acum cateva zile. iPhone 5 este un iPhone complet nou, cu un design schimbat si multe inbunatatiri. In acest articol va voi prezenta iPhone 5.

Design

iPhone 5 are un design incantator. Telefonul nu mai este facut din sticla si plastic, ci din aluminiu. Smartphone-ul este mai lung, dar la fel de lat, mult mai subtire si mai usor, fiind chiar cel mai subtire telefon de pe piata. Este de apreciat modul in care Apple a reusit sa faca noul iPhone mai subtire si mai usor decat iPhone-ul 4S, adaugand multe lucruri noi si totodata este foarte comod de folosit cu o singura mana. Structura rama aceasi ca si la iPhone 4/4S, una foarte buna pentru care Apple a fost laudata de multi oameni.

Dupa cum putem observa mai sus, iPhone 5 va avea un nou usb dock, numit Lightning care va fi mai mic, mai subtire, cu 2 fete, deci nu conteaza cum il introducem in terminal. Deasemenea si jack-ul pentru casti a fost mutat, el aflandu-se in partea inferioara a terminalului, noul model de casti numindu-se Earpod si ele avand un design nou.

Display

Apple a renuntat la display-ul de 3.5 inch in favoarea celui de 4 inch. iPhone 5 are un display de 4 inch, cu o rezolutie de 1136×640. Bineinteles, Apple nu a renuntat la Retina Display, care este prezent si in noul iPhone, avand o densitate de 326PPI la fel ca la iPhone 4/4S. Chiar si cu aceste modificari, iPhone 5 este forte comod de folosit cu o singura mana, asa cum am spus si mai sus.

Hardware

iPhone nou, procesor nou; iPhone 5 are noul procesor: A6. Noul procesor este de doua ori mai rapid decat A5X si ofera o randare grafica de 2 ori mai mare decat cea a procesorului mentionat. Noul iPhone va avea 1GB RAM si va fi compatibil cu retelele LTE. iPhone 5 va avea 3 microfoane, unul jos, unul sus, si unul pe spate, ceea ce va imbunatati calitatea vocii in timpul convorbirilor, dar si in timpul filmarii clipurilor video. iPhone 5 nu va mai folosi micro-sim, ci ca avea nano-sim, fiind primul telefon care va utiliza aceast tip de sim

Conectivitate

Din punct de vede ar conectivitatii, iPhone 5 sta foarte bine: suporta LTE cu viteza de peste 100Mb/s dar si wi-fi pe 2 benzi, si desigur Bluethoot 4.0

Camera

Camera noului iPhone poarta numele de iSight. Este o camera de 8 megapixeli cu lentile de cristal alinate, ceea ce ofera o calitate mai buna a pozelor, si o rezistenta mai mare a lentilelor. Camera are acum optiunea de poza panoramica, care poate duce poza pana la o rezolutie de 28 megapixeli. Camera secundara filmeaza acum la 720p HD, ceea ce duce la FaceTime HD.

Concluzii

iPhone 5 este unul dintre cele mai bune telfoane fara indoiala. Inbinarea design-ului cu performantele sale il face un telefon de top. Este un telefon care se va bate de la egal la egal cu Samsung Galaxy S 3. Apple nu a dezamagit cu acest nou device.

3 COMMENTS

Lasă un comentariu