iPhone 5S – primul telefon din lume cu procesor pe 64 de biți

0

5S

iPhone 5S vine cu multe noutăți, procesor mai puternic, cameră mai bună, senzor de amprente și o nouă culoare.

Apple ne-a prezentat astăzi terminalul de top din gama sa, denumit iPhone 5S, conform zvonurilor apărute pe internet. Prezentarea acestuia s-a făcut în 3 mari capitole, și-anume procesor, cameră și securitate. Tot în această ordine le vom prezenta aici iar la final și celelalte noutăți despre preț și disponibilitate.

specs_processor_a7 specs_processor_m7

Procesorul inclus pe iPhone 5S este unul special creeat de Apple și denumit A7, care promite cu 50% performanțe mai bune decât precedenta generație. Acesta a fost dezvoltat pe o platformă de 64 de biți ceea ce nu mai există pe piață în acest moment. Totul va fi mult mai rapid și fluid în utilizarea telefonului.

Screen-Shot-2013-09-10-at-8.37.31-PM2-492x300

Odată cu acest procesor, cei de la Apple au mai prezentat și un coprocesor, denumit M7 care detectează toate mișcările. Acest co-procesor monitorizeaza în mod constant datele receptate de  giroscop, compas sau accelerometru și permite utilizarea acestora în aplicații de tip fitness sau pentru monitorizarea funcțiilor vitale.

performance_hero
Camera a fost și ea îmbunătățită, cu  o apertură mai mare, prin care poate intra mai multă lumină și cu un dual LED flash, denumit True Tone. Aceasta captează 4 poze și le combină pentru a aduce cea mai bună poză posibilă făcută de o cameră de telefon.

Aceasta are posibilitatea de a capta în Burst Mode (exclusiv pe iPhone 5S) dar și la 120 de frame-uri pe secundă, în slow-motion. Această înregistrare în slow motion este făcută la rezoluție HD, iar înregistrările în 1080p rămân la 30 de frame-uri pe secundă. Filmările făcute cu iPhone 5S pot fi editate și porțiunile dorite a fi redate într-o mișcare mai lentă pot fi marcate și astfel prezentate în filmare.

Și am ajuns la senzorul de amprente a cărui utilitate se rezumă la deblocarea telefonului dar și la achiziționarea de aplicații, cărți, melodii sau jocuri din AppStore. Acesta este protejat de același tip de geam precum cel de la camera foto, și-anume safir. Dezvolatorii de aplicații încă nu pot folosi API-ul pentru aplicațiile lor dar acest lucru s-ar putea întâmpla pe viitor.

Specificații precum greutatea, grosimea și mărimile nou-lansatului telefon rămân neschimbate. Acesta cântărește 112 grame și are o grosime de 7,2 milimetri.

color_black

A fost prezentată și o a treia variantă de culoare, aurie, care adeverește zvonurile apărute în ultima perioadă. Astfel, avem variantele  Space Black, Gold și Silver. Se pare că varianta neagră a terminalului este puțin diferită de cea a iPhone 5.

Apple promite autonomie mai mare pe iPhone 5S, cu 10% mai multă utilizare pentru acest terminal.

color_silver

Telefonul va fi disponibil de pe 20 septembrie, ca și terminalul 5C dar se pare că nu este disponibil la precomandă.

Lasă un comentariu