iPhone 7 este “water-resistant”, nu “waterproof”

0

screen-shot-2016-09-07-at-4-10-08-pm

Unul dintre principalele noutati ale noului iPhone 7/7 Plus este rezistenta la apa. Ai crede ca te poti scufunda cu el linisitit fara sa se intample nimic, dar nu este asa. In inginerie exista doua tipuri de rezistenta la apa, total diferite unul ce celalalt.

“Water-resistant” sunt acele materiale acoperite cu un strat rezistent la apa pentru o perioada buna de timp, dar care nu impiedica patrunderea apei. Materialele de acest tip pastreaza picaturile de apa la suprafata pana la o anumita cantitate de precipitatii, apoi se uzeaza.

“Waterproof” poate fi un material tratat sau natural ce este rezistent la penetrarea apei, astfel nu va intra apa niciodata in el.

Astfel, avand o mica explicatie a acestor doi termeni trebuie sa tineti cont ca nu trebuie sa va aruncati cu el in piscina si sa faceti poze pentru o lunga perioada de timp, desi el este rezistent 30 de minute la 2 m sub apa.

Pe langa asta trebuie sa retineti ca reparatia pentru terminalele deteriorate de patrunderea apei NU este acoperita de garantia Apple.

untitled

Lasă un comentariu