iPod-ul implineste 13 ani

0

images

iPod-ul, primul media player portabil al companiei Apple implineste astazi “ghinionista” varsta de 13 ani. El a fost lansat chiar la cateva saptamani dupa atentatul terorist din SUA in 2001. A fost prezentat ca un produs revolutionar ce avea sa memoreze 1000 de piese, sa se incarce intr-o ora si costa 400 de dolari. Pe atunci era compatibil doar cu Mac-ul, ceea ce a starnit numeroase critici.

Desi a fost prezentat ca un produs revolutionar, vanzarile au fost destul de slabe din cauza limitarii catre Mac. In 2002  Steve Jobs lansa o noua generatie ce putea fi conectata la un PC cu Windows. Adevaratul succes l-a cunoscut deabia in 2003 cand Apple lansa iTunes Music ce a revolutionat intreaga industrie muzicala, vanzarile crescand foarte mult.

In anii ce au urmat iPod-ul avea sa sufere schimbari de design, de capacitate de stocare dar si de pret, cel mai ieftin fiind iPod Shuffle, lansat in 2005 cu pretul de pana la 100$. In ultimii ani iPod-ul urma sa fie un iPhone fara SIM unde te puteai juca, naviga pe internet si asculta muzica. Clasicul iPod a suferit si el un upgrade in 2009 cand i s-a marit capacitatea de stocare. Din pacate productia lui a fost oprita anul acesta.

In prezent inca genereaza vanzari, foarte mici deoarece Apple si-a indreptat atentia catre iPhone si iPad care genereaza profituri de miliarde de dolari. Desi iPhone-ul i-a luat fata de multa vreme, inca mai exista nostalgici care ar alege un iPod il locul telefonului.

Mai jos aveti prezentarea primului iPod lansat.

Lasă un comentariu