iPod-ul implineste 13 ani

0

images

iPod-ul, primul media player portabil al companiei Apple implineste astazi “ghinionista” varsta de 13 ani. El a fost lansat chiar la cateva saptamani dupa atentatul terorist din SUA in 2001. A fost prezentat ca un produs revolutionar ce avea sa memoreze 1000 de piese, sa se incarce intr-o ora si costa 400 de dolari. Pe atunci era compatibil doar cu Mac-ul, ceea ce a starnit numeroase critici.

Desi a fost prezentat ca un produs revolutionar, vanzarile au fost destul de slabe din cauza limitarii catre Mac. In 2002  Steve Jobs lansa o noua generatie ce putea fi conectata la un PC cu Windows. Adevaratul succes l-a cunoscut deabia in 2003 cand Apple lansa iTunes Music ce a revolutionat intreaga industrie muzicala, vanzarile crescand foarte mult.

In anii ce au urmat iPod-ul avea sa sufere schimbari de design, de capacitate de stocare dar si de pret, cel mai ieftin fiind iPod Shuffle, lansat in 2005 cu pretul de pana la 100$. In ultimii ani iPod-ul urma sa fie un iPhone fara SIM unde te puteai juca, naviga pe internet si asculta muzica. Clasicul iPod a suferit si el un upgrade in 2009 cand i s-a marit capacitatea de stocare. Din pacate productia lui a fost oprita anul acesta.

In prezent inca genereaza vanzari, foarte mici deoarece Apple si-a indreptat atentia catre iPhone si iPad care genereaza profituri de miliarde de dolari. Desi iPhone-ul i-a luat fata de multa vreme, inca mai exista nostalgici care ar alege un iPod il locul telefonului.

Mai jos aveti prezentarea primului iPod lansat.

SHARE
Pasionat de muzica si IT. Hater, troll si iubaret. Ma ocup de partea software a Apple si nu numai. In caz de ajutor, ma gasesti in link-urile de mai jos.

Lasă un comentariu