Mac Pro şi o nouă generaţie de MacBook Pro cu ecran Retina au fost lansate

0

2013_mac_proMult aşteptatul Mac Pro a fost prezentat în seara trecută împreună cu o noua generaţie de MacBook Pro.

Mac Pro

Mac Pro a fost proiectat pentru a îngloba o stație grafică cu dual GPU, stocare flash cu PCI Express, Thunderbolt 2 de înaltă performanță, procesoare Xeon de ultimă generație, memorie ultrarapidă și suport pentru format video la 4K, noul Mac Pro oferă performanță de top din toate punctele de vedere. Acesta are configurații care oferă până la 12 nuclee de putere de procesare, bandă PCI Express gen 3 de până la 40 GB/s și instrucțiuni floating-point de 256 de biți, nu vei duce niciodată lipsă de viteză.

Include și un controler de memorie DDR3 pe patru canale, care rulează la 1866 MHz. Acesta oferă bandă de memorie de până la 60 GB/s, ceea ce înseamnă că execută cât ai clipi până și cele mai intensive sarcini de lucru. Și datorită memoriei ECC, operațiunile tale de rendare, export video sau simulare nu vor fi oprite de erorile accidentale de memorie.

O arhitectură ce are nu una, ci două GPU AMD FirePro de ultimă generație, de clasă stație de lucru, cu memorie VRAM dedicată de până la 6 GB. Având atâta putere la dispoziție, vei putea edita cursiv conținut video la rezoluție înaltă 4K în timp ce rendezi efecte în fundal — și tot ai suficientă putere pentru a conecta până la trei monitoare de înaltă rezoluție 4K.

Stocarea se bazeaza pe flash. Vorbim deci de stocare de până la de 2,5 ori mai rapidă decât cea mai rapidă unitate solid-state SATA și de până la de 10 ori mai rapidă decât o unitate hard disc SATA la 7200 rpm. Majoritatea sistemelor de stocare flash se conectează prin intermediul magistralelor SATA, proiectate pentru unități hard disc mai lente. Dar noi am proiectat noul Mac Pro pornind de la noua tehnologie PCI Express cu controler flash, pentru a oferi cele mai rapide unități solid-state incluse ca dotare standard pe un computer desktop.

MacPro-specs

Mai sus puteţi vedea o parte din configuraţia de bază pentru Mac Pro, care pleacă de la 3000 de dolari, un preţ mai mic decât ma aşteptam eu.

overview_hero

MacBook Pro cu ecran retina

Noile MacBook-uri vin de acum cu noua generaţie de procesoare Haswell, dual core şi quad core şi de asemenea preţul a fost micşorat de către Apple.

Astfel modelul de bază de 13 inci cu procesor i5 la 2,4 Ghz, 4 GB RAM, 128 GB SSD şi placă video integrată Intel Iris Graphics vine la preţul de 1299 de dolari. Iar la varianta de 15 inci, cu procesor i7 quad core la 2 Ghz, 8GB RAM şi 256 GB SSD, placă video Intel Iris Pro Graphics integrată şi NVIDIA GeForce GT 750M cu 2GB of GDDR5 vine la preţul de 1999 de dolari.

macbookpro+retina

Acestea se laudă bineînţeles cu o autonomie mai mare datorită acestor procesoare, 9 ore pentru modelul de 13 inci şi 8 ore pentru cel de 15 inci, ceea ce este foarte bine.

Acestea vin cu OS X Mavericks bineînţeles şi deja pot fi cumpărate de pe site-ul Apple.

Lasă un comentariu