My watch

1

Dupa editia de joi a emisiunii iLike IT unde am fost prezent, am primit multe intrebari legate de ceasul pe care il port. Poate pentru unii este surprinzator insa ceasul meu este defapt tot un produs Apple, si anume un iPod Nano 6G cu o bratara Lunatik TikTok.

Folosesc aceasta combinatie de mult timp si pot spune ca imi place foarte mult. Pe langa muzica (inclusiv playlist-uri si Genius), mai putem asculta radio, vedea poze, sa ne inregistram vocea sau sa ne monitorizam alergarea de dimineata sau plimbarile din timpul zilei folosind aplicatia Nike inclusa. De asemenea ceea ce mi-a placut cel mai mult este ca poti avea 16 ceasuri (clock faces – fete de ceas) intr-unul singur (bine, nu folosesc fetele de ceas cu Mickey Mouse dar trebuie incluse si ele :))).

Personal, folosesc cel mai mult designul ceasului cu numarul 6 si 8.

Inca un lucru care imi place la ‘ceas’ este autonomia acestuia. Cu putina muzica si si priviri la ceas dese bateria rezista 3-4 zile. Daca folosim si aplicatia Nike (care foloseste accelerometrul device-ului) incontinuu atunci ajungem la o autonomie de o zi intreaga!

Desi ecranul iPod-ului nu permite vizualizarea imaginilor prea bine, si Apple stie asta, putem face zoom (o singura data) imaginilor cu un dublu tap. De preferabil imaginile este bine sa fie patrate (datorita rezolutiei ecranului – 240×240) pentru o mai buna marire.

Aplicatia Nike m-a surprins placut pentru ca este o portare aproape identica cu versiunea Nike + GPS de pe iPhone (neglijand rezolutia ecranului). Putem sa contorizam pasii facuti intr-o plimbare in parc, sa aflam cate calorii am consumat prin aceasta plimbare sau putem sa ne facem alergarea de dimineata ‘antrenati’ de melodiile preferate pe care iPod-ul stie sa le redea cand ne depasim recordul de alergare sau diferite obiective printre care ‘goal-ul’ impus zilnic in setarile aplicatiei. Nike pentru iPod trimite toate aceste date pe site-ul Nike cand il conectam la iTunes.

Ca o concluzie va spun din experienta ca iPod Nano + Lunatik = My Watch este o idee foarte buna daca vreti un ceas mai mult decat interesant si destept dar si un iPod la care sa puteti asculta muzica sau care sa va tina in forma 🙂

1 COMMENT

Lasă un comentariu