[REVIEW] 1Password, un manager pentru parolele si conturile tale

0

1P4-Mac-icon

Introducere 

In anii precedenti, aplicatiile care stocau informatii private pe un Mac sau pe un device cu iOS au devenit destul de comune intre ele, acestea necesitand un fel de “valuta securizata”, in care puteai sa iti arhivezi orice, incepand cu parole pana la numerele cardurilor de credit. Acestea, au inceput sa devina din ce in ce mai folosite, Apple dezvoltatand iCloud Keychain direct in OS X Mavericks si iOS 7 pentru clientii sai.

In ciuda faptului ca multi utilizatori au continuat sa foloseasca din ce in ce mai mult serviciile dezvoltate de catre Apple, 1Password, a continuat sa fie una dintre cele mai folosite, dar si cele mai populare solutii pentru aceste tipuri de probleme din lumea IT, impartasindu-le utilizatorilor o gama larga de servicii profesionale.

Design si utilizare 

Pe de o parte, procesul de set-up al acestei aplicatii este foarte simplu, fiind nevoie de un cod de securitate, introdus de tine pentru ati securiza asa zisa “valuta” dar si pentru a o tine departe de cei care iti aceseaza des device-ul. Totodata, 1Password vine cu compatibilitate atat pe Mac, cat si pe Windows. Tot ce trebuie sa faci, este sa instalezi extensia pentru Safari/Chrome/Firefox, iar dupa un log-in oare care, vei primi un mesaj pop-up, si vei fi intrebat daca vrei sa salvezi sau nu adresa link-ului si parola. De asemenea, aceste parole pot fi grupate pe mai multe categorii, acest lucru fiind foarte util in stocarea si utilizarea datelor. 1P4-Mac-mainPe de alta parte, 1Password, a primit recent un update, care aduce compatibilitate si cu noul sistem de operare lansat de catre Apple. Acest update, este unul destul de riguros, aducand un nou look si de asemenea un nou feeling, asemanator cu cel al iOS 7. img_1165-100262816-largeCa tot veni vorba de design, programatorii de la AgileBits, s-au asigurat ca noul design aduce o noua paleta de culori, facand o comparatie destul de buna intre felul in care arata UI-ul, si buna functionare a aplicatiei.

Cum salvam o parola pe iOS? 

Odata ce devi un utilizator al 1Password, browser-ul built-in devine cea mai folosita functie a aplicatiei, chiar daca trebuie sa iti copiezi toate user name-urile si parolele in browser,asta intamplandu-se in versiunile precedente.Ei bine, echipa AgileBits au remediat aceasta problema, pastrand acelasi design simplu, modificand doar putin interfata browser-ului construit in aplicatie. Cea mai majora schimbare fiind reprezentata de implementarea unui sistem automat de fill a parolelor, numerelor cardurilor de credit sau cartilor de identitate, incercand sa reduca efortul persoanelor care isi introduceau informatiile manual la zero, in versiunea 4.5.

Concluzie

In opinia mea, 1Password isi merita banii din plin! Am testat si eu cateva zile aplicatia pe iOS, dar si pe Windows, si pot spune ca se inteleg de minune. Fiecare parola introdusa de mine se sincronizeaza wireless, fara a fi nevoit sa le introduc de pe un device in altul. De asemenea, incurajez si cititorii blog-ului sa testeze aplicatia.

1Passoword este disponibila pe Mac si Windows pentru achizitie de aici.

1Password - Password Manager (AppStore Link) 1Password - Password Manager
Developer: AgileBits Inc.
Rated: 17+4.43813
Price: Free Descarcă
SHARE
Mă cheamă Laurențiu am 15 ani și sunt din Arad. Sunt pasionat de tot ce mișcă în lumea Apple, iar pe acest blog am să vă aduc ultimele noutăți din acest domeniu. Iubesc muzica, în special underground-ul și muzica electronică. În cazul în care nu ești în clar cu anumiți termeni, îmi poți lăsa un mesaj pe una dintre rețelele mele de socializare, sau aici pe blog în secțiunea de comentarii.

Lasă un comentariu