[Review] iPhone 6S

2

iphone6s-gold-select-2015După aproape o lună de la lansare și după doar o săptămână de la achiziție, vă aduc, așa cum am promis propriile impresii legate de noul și revoluționarul iPhone 6S.

Trebuie să menționez că voi face acest review după urătoarele criterii: Design, Cameră, Software, Tehnologie și eventual o ultimă Concluzie.

“Without any further ado”, cum s-ar spune, să începem!

1. Design 

Cele două modele scoase pe piață de câtre Apple (6S și 6S Plus) sunt identice cu cele de anul anterior. Pentru cei atenți la detalii, noul iPhone este mai greu cu circa 14 grame și mai gros cu 0.2 mm, diferența observându-se puțin în momentul în care ții iPhone-ul 6 intr-o mână și 6S-ul în cealaltă. De asemenea, Apple a gravat un “S” pe spatele noilor sale device-uri care indică cumpărătorului că a achiziționat un model gama S.

iphone-6s-rose-gold-vs-nexus-5-20154Da, noul iPhone vine într-o culoare nouă – Rose Gold.

2. Camera 

Camera pe 6S este excepțională! Culorile sunt foarte sharp, este capabila să filmeze 4K și Slow-Mo la 240 fps (de aceea nu recomand să cumpărați varianta de 16gb), având un senzor de 12MP și bineînțeles Live Photos. Din păcate, ploaia mi-a stricat planurile așa că nu am sample-uri :(.

3. Software

applequote

iPhone 6S vine cu iOS 9. E evident că terminalul este extrem de rapid, iar cu 3D Touch user-ul economisește mult timp îndeplinind task-uri simple. Mai multe despre 3D Touch, aici.

4. Tehnologie (specificații)

3D Touch este noul feature, pe lângă componentele camerei și ale device-ului.

Noul iPhone vine cu un ecran Retina HD sub care sunt plasați senzorii capacitivi care comunică cu device-ul. Pe lângă ecran, Apple a introdus un Taptic Engine mai agil, responsive și aparent mai tăcut.  Procesorul este un Apple A9 de 1,8ghz cu 2gb ram.

Device-urile vin în patru culori, anume:

  • Silver
  • Space Gray
  • Gold
  • Rose Gold

Totodată, iPhone-urile sunt disponibile in trei capacități

  • 16GB
  • 64GB
  • 128GB

5. Concluzie

În opinia mea, flagship-ul Apple este într-adevăr ceva revoluționar, mulți considerând că este același device lansat anul trecut. Da, este adevărat, dar hai să privim dincolo de exterior: compania a scos un terminal cu specificații foarte bune, cu o cameră superbă și să nu uităm de 3D Touch care la momentul actual este puțin lame, dar cu timpul dezvoltatorii vor ține cont de acest feature!

Mă cheamă Laurențiu am 15 ani și sunt din Arad. Sunt pasionat de tot ce mișcă în lumea Apple, iar pe acest blog am să vă aduc ultimele noutăți din acest domeniu. Iubesc muzica, în special underground-ul și muzica electronică. În cazul în care nu ești în clar cu anumiți termeni, îmi poți lăsa un mesaj pe una dintre rețelele mele de socializare, sau aici pe blog în secțiunea de comentarii.

2 COMMENTS

Lasă un comentariu