[Reviews] Mac Book Pro si Mac Mini

0

Astazi o sa va prezint putin cele doua produse pe care le detin de aproximativ o saptamana, si anume Mac Book Pro si Mac Mini. Parerile de mai jos sunt strict personale si am incercat sa exprim cat mai adevarat experientele personale cu ambele Mac-uri.

Mac Book Pro


Mac Book Pro este cel mai avansat laptop pe care am pus mana vreodata. Fiind ultima generatie lansata de Apple (17”, late 2011) vine cu un procesor Intel Core i7, quad-core de 2.4GHz si 4GB ram care fac Mac-ul sa “zboare” pe OSX Lion. Nici bateria nu m-a dezamagit pentru ca a rezistat cam juamtate de zi (de la 7 dimineata pana seara la 6). Evident ca nu am prelucrat clipuri video sau ceva ce implica folosirea procesorului la maxim insa am folosit internetul in permanenta si foarte mult XCode-ul. De asemenea am cautat si in App Store aplicatii si le-am descarcat si testat insa nu foarte mult. Per total, bateria rezista.
Pentru ca am avut nevoie de cateva aplicatii care (inca) nu sunt disponibile si pe OSX Lion, am instalat si Windows 7 cu BootCamp. Pot spune ca Windows-ul merge foarte bine si pe un laptop de la Apple insa as preferea mai mult OSX-ul.
Ca idee, rating-ul oferit de Windows cu provore la hardware-ul Mac-ului este 6.1.

Mac Mini

Sunt foarte multumit si de Mac Mini! se misca foarte bine chiar daca este (putin) mai slab decat Mac Book Pro-ul prezentat mai sus. Dupa cum probabil stiti, Mac Mini-ul este versiunea mid 2011 si este ultima genratie de Mac Mini scoasa de Apple, cu processor Intel Core i5 la 2.5GHz si 4GB ram. Ca si la Mac Book Pro, nu am avut nici o problema in rularea OSX Lion, nici o secunda nu a sacadat sau blocat la vreun task. De asemenea programele (Microsoft Office, XCode, djay for Mac, etc) si jocurile (Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: San Andreas, Touchgrind sau World of Warcraft) merg fluid si fara sa se blocheze. Pe Mac Mini nu am pus Windows insa sunt sigur ca ar merge la fel de bine cum merge pe Mac Book Pro.
Ca o mica paranteza, Mouse-ul, tastatura si Trackpad-ul inca au baterie peste 97% dupa o saptamana de utilizare, ceea ce arata ca Apple a adaugat baterii puternice.

Concluzie:

Daca va place sa calatoriti mult si vreti un laptop puternic, va recomand un Mac Book Pro, iar daca sunteti acasa dar vreti performante, cumparati-va un Mac Mini.

Ma poti urmari pe FacebookTwitter sau Google+ pentru ultimele noutati din lumea Apple.

Lasă un comentariu