Tot ce trebuie sa stii despre iOS 5

0

ios 5 300x135 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate
In cursul serii trecute, in cadrul conferintei WWDC, Apple a prezentat a cincea generatie a sistemului de operare pentru idevice-uri, iOS 5 impreuna, bineinteles, cu noile functii implementate.
In cele ce urmeaza o sa incerc sa le acopar pe toate cele 10 mai importante asupra carora s-a pus accentul, din cele peste 200 anuntate de Apple, nu inainte de a va preciza faptul ca iOS 5 va fi disponibil, din pacate, la toamna, insa pentru developeri, acesta este deja disponibil incepand de astazi.
Noul sistem de notificari – Notifications Center
Cea mai importanta noutate, dupa parerea mea, este mult asteptatul sistem de notificari, pentru care am vazut atat de multe concepte in ultimele luni, incat chiar era o dezamagire pentru toti daca Apple chiar nu aducea nimic nou din acest punct de vedere.
Dupa cum se observa si din demonstratia facuta de cei de la Apple in timpul conferintei, putem observa din start ca acestia s-au inspirat din sistemul conceput de Peter Hajas, denumitMobileNotifier. Apple au denumit acest nou sistem Notifications Settings si poate fi accesat prin intermediul barei de status, mai exact trebuie sa tragem de aceasta in jos pentru a ne aparea intreaga lista cu diferitele notificari pe care le avem la un moment dat de la diferite aplicatii.
Cu noul sistem de notificari, nu vom mai primi acele mesaje de tip push cum ne-am obisnuit pana acum, ci toate aceste notificari se vor regasi in acea lista. De asemenea, daca suntem intr-o aplicatie si primim o notificare, aceasta va aparea in partea de sus a ecranului sub forma unui banner, avand posibilitatea fie de a o deschide, fie de a renunta la aceasta.
It’s a single place combining all your notifications. Just swipe your finger from the down up to reveal the notification center. It does calls, Facebook updates, everything you want. And it even shows the weather at the top. Notifications are no longer interrupting.
notifications center 1 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate
NewsStand

O noua aplicatie disponibila in noul iOS 5 este NewsStand care, practic, reprezinta locul in care puteti grupa toate abonamentele pe care le aveti la diferite reviste, ziare din AppStore, asta daca se intampla sa aveti asa ceva. In rest, aplicatia nu foloseste la altceva.

newsstand ios 5 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

Integrarea totala a serviciului Twitter


Asa cum se zvonea cu cateva zile inaintea aceste conferinte despre serviciul Twitter ce va fi integrat in noul sistem de operare al celor de la Apple, iata ca aceste informatii s-au adeverit, iar Twitter face parte acum din iOS 5, aproape din toate meniurile disponibile in iOS. Va trebui sa ne logam doar o singura data cu contul nostru de Twitter, dupa care vom putea, de exemplu, sa trimitem poze direct din aplicatia Camera, vom putea trimite link-uri din Safari, practic asa cum ne-am obisnuit cu aplicatia Mail integrata in tot iOS-ul practic, asa se va intampla si in cazul Twitter.

twitter ios 51 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

Safari


Aplicatia Safari a primit si ea un update cu ocazia noului iOS 5, fiind vorba de integrarea tab-urilor in browser-ul celor de la Apple. Este o functie foarte utila care va usura foarte mult navigarea pe internet atat pe terminalele iPhone, dar mai ales pe tableta iPad.

safari tab ios 5 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

Camera


Un update foarte important a fost adus aplicatiei Camera din iOS in sensul ca de acum incolo vom putea face poze direct din lockscreen-ul terminalului nostru iPhone, adica atunci cand telefonul este blocat, ne mai fiind nevoiti sa il deblocam, sa deschidem aplicatia si abia apoi sa putem efectua poze. De asemenea, vom putea face pozele cu ajutorul butoanelor de volum, un aspect foarte important si totodata foarte util. Pe langa acestea si cateva functii ce tin de modificarea pozei au fost introduse.

camera ios 5 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

Mail

Aplicatia Mail de asemenea a fost actualizata, primind si aceasta cateva functii noi cum ar fi posibilitatea de a scrie bolduit, italic sau underlined. Pe langa acestea, vom putea cauta dupa continut printre mail-urile salvate in telefon.

iMessage

iMessage este o alta aplicatie parca inspirata din cea pentru telefoanele BlackBerry (blackberry messenger), care ne va permite sa trimitem mesaje text, poze, clipuri video intre orice idevice, mai exact va functiona doar intre produsele Apple cu iOS instalat. Totul va fi 100% gratuit si va necesita, bineinteles, o conexiune de date 3G sau Wi-fi.

imessage iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

PC Free

Pc Free se refera la faptul ca, odata cu iOS 5 nu vom mai avea nevoie, in principiu, de cablul USB cu care ne-am obisnuit pana acum, nici cand vine vorba de activarea telefonului folosind iTunes, nici cand vine vorba de sincronizarea acestuia cu calculatorul nostru.

Asadar, atunci cand achizitionati, de exemplu, un terminal iPhone nou si trebui sa-l activati, nu veti mai avea nevoie de iTunes asa cum se intampla pana acum, activarea facandu-se direct din telefon.

De asemenea, update-urile de iOS se vor putea face la fel, fara conectarea telefonului la calculator, direct din terminal. Interesant nu?

pc free ios 5 iOS 5: Tot ce trebuie sa stii despre noile functii implementate

Cam acestea ar fi cele mai importante noutati ce le vom vedea in noul iOS care, repet, va fi disponibil in toamna, din pacate, insa poate odata cu lansarea noului iPhone 5/4S.

Ma poti urmari pe FacebookTwitter sau Google+ pentru ultimele noutati din lumea Apple.

Lasă un comentariu