Tot ce trebuie sa stii despre noile modele de Mac Book Air, Mini si Cinema Display

0

De curand Apple a lansat noi modele de Mac Book Air, Mini si Cinema Display insa multi sunt confuzi cu privire la aceste noi hardware-uri Apple.
Acest articol este pentru ce ce doresc sa cumpere sau doar sa se informeze cu privire la Mac-urile aparute.

Mac Book Air

Noile modele Air nu au camera HD, deci apelurile FaceTime cu utilizatorii de iMac-uri si Mac Book Pro-uri (ultimele generatii) vor avea calitate obisnuita, in timp ce tu ii vei vedea HD.
Ca si in modelele precedente, RAM-ul este montat direct pe placa de baza, deci aveti grija cum va configurati device-ul pentru ca in viitor nu veti mai putea upgrada acest RAM.
Ambele versiuni de Air de 11,6 si 13 inchi au un slot pentru SD Card.
Noile modele Air suporta Bluetooth 4.0 ce permit transferul de fisiere cu putina energie, in raza de 50m. Mai multe detalii aici.
De asemenea noile modele de Mac Book Air suporta Firewire si Giga Ethernet. Daca va hotarati sa legati Air-ul de nou Cinema Display veti avea nevoie doar de cablul Thunderbolt.

Mac Mini
Pierderea unitatii optice (CD/DVD) poate fi deranjanta pentru unii, insa puteti cumpara o unitate separata ce o veti lega la Mac prin USB. De asemenea utilizarea stick-urilor USB este mult mai convenabila.
Noul Mac Mini primeste port pentru cablu Thunderbolt la fel ca Air, foarte folositor pentru a lega Mac-ul la un Cinema Display, de exemplu.
Noul model Mini vine cu 1333 RAM updatabil de catre user. Apple ne ofera pana la 4GB, insa daca aveti nevoie de mai mult puteti gasi chiar si 8GB la reselleri.

Cinema Display

Vechiul model de Cinema Display (stanga) avea trei porturi USB in spate si necesita un cablu de alimentare, cablu USB si cablu Mini DisplayPort.
Modelul nou de Cinema Display (dreapta) adauga Gigabit Ethernet, FireWire 800 si un singur cablu Thunderbolt (in loc de un USB, Microfon si Camera FaceTime HD).

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu