[TUTORIAL] Cum sa faci restore la un device jailbroken. DFU sau Recovery mode?

0

HT1808--connect_to_itunes-001-enMulti ne intreaba : “Cum scap de jailbreak?” sau “Cum fac restore la un iDevice jailbroken?” Pai, cel mai probabil un raspuns direct ar fi : “Il bagi in DFU mode si ii faci restore normal”. In aceasta postare vom clarifica cateva  lucruri esentiale  :

  Ce reprezinta mai exact DFU?/  Diferenta majora intre DFU si Recovery. 

Sa o luam cu inceputul : DFU este modul in care device-ul intra cand facem un restore sau update la iOS, desigur, nu putem observa fiindca acest poces are loc in acelasi timp cu update-ul / restore-ul. In mare parte DFU este un ecran negru.

a) Cum intram in DFU? 

Pasul 1 : Conectati telefonul la Mac sau la PC, in caz ca vreti sa faceti restore, efectuati si un back-up. 

Pasul 2 : Opriti telefonul/tableta/iPod-ul

Pasul 3 : Tineti apasat pe butonul de Home si cel de Sleep/Wake timp de 10-15  secunde, nu e nici o problema daca logo-ul Apple apare si dispare, e normal.

Pasul 4 : Dupa trecerea acestui interval de secunde, opriti-va din a tine apasat pe butonul Sleep/Wake si continuati sa tineti apasat pe cel de Home, pana iTunes recunoaste dispozitivul ca este in DFU si va spune sa faceti restore. Chiar daca scrie ca dispozitivul este in Recovery, nu este,  DFU reprezinta un ecran negru.

recovery_mode_alert

Pasul 5 : Efectuati restore-ul. 
Pentru a iesi din DFU, executati opusul acestuia, mai exact in loc de Home button tineti apasat pe Sleep/Wake pana porneste.
b) Recovery reprezinta un ecran cu logo-ul de la iTunes si un cablu lightning sau cel normal de 32 de pini. (in caz ca aveti un device mai vechi decat iPhone 5), de asemenea, puteti efectua restore-ul si il Recovery. 

 De ce este necesar ca iDevice-ul  sa fie introdus in DFU. 

In mare parte, DFU previne erorile date de iTunes pe parcursul restore-ului. Desigur, aceste erori pot fi rezolvate pe site-ul oficial Apple.

Mă cheamă Laurențiu am 15 ani și sunt din Arad. Sunt pasionat de tot ce mișcă în lumea Apple, iar pe acest blog am să vă aduc ultimele noutăți din acest domeniu. Iubesc muzica, în special underground-ul și muzica electronică. În cazul în care nu ești în clar cu anumiți termeni, îmi poți lăsa un mesaj pe una dintre rețelele mele de socializare, sau aici pe blog în secțiunea de comentarii.

Lasă un comentariu