[Tutorial] Custom HTML themes pentru LockScreen

0

tumblr_inline_nghiyeT48h1rgy2igAșa cum am promis pe una dintre rețelele mele de socializare, vă aduc un mic tutorial dedicat utilizatorilor de jailbreak care iubesc customizarea.

Pentru început avem nevoie de trei lucruri esențiale, inclusiv un repo separat pentru tema HTML:

  • iFile – file manager-ul cu care vom lucra (și Filza e bun)
  • Winterboard – platforma care aplica temele (Anemone pe viitor)
  • GroovyLock – tweak-ul care permite customizarea LS-ului folosind limbajul HTML (review aici)

Notă: acest tutorial urmărește modificarea unei singure teme pentru a vă da un exemplu. Alte teme pot fi construite altfel. De asemenea, imaginile pot avea alte path-uri la voi în device, repet, tutorialul are scop informativ. Dacă aveți întrebări legate de alte teme, le puteți posta în comentarii.

După ce vă asigurați că aveți aceste lucruri instalate în device, putem începe tutorialul. Pentru început, trebuie să adăugați în Cydia un repo nou “http://patrickmuff.ch/repo”. După adaugarea repository-ului, trebuie să descărcăm o temă din acel repo, evident. Eu am folosit tema “Typo5 Lockscreen”.

10928773_806657306073916_1665535611_n

În continuare vom deschide iFIle în următoarea locație /library/themes de unde vom copia folderul temei numit “typo5.theme”. Tot în iFile, intrăm în /var/mobile/library/GroovyLock unde vom lipi folderul respectiv, mai apoi deschizându-l.

Opțional: Vom deschide documentul .html din folder, iar sub tag-ul “body” scriem următorul rând de cod “Margin-right:315px;” în cazul în care are cineva probleme cu alinierea elementelor, deși nu cred că va fi cazul.

Dacă deschidem panoul de setări al GroovyLock și aplicăm tema, vom vedea că totul funcționează bine, de la dată pâna la oră, dar wallpaper-ul nu este la fel cu cel al Springboard-ului. În acest caz, deschidem iar iFile și navigăm în /var/mobile/media/DCIM. De aici selectam wallpaper-ul dorit care trebuie sa aibă dimensiunea stock a ecranului, care variază bineînțeles de la device la device:

  • iPhone 4/4S – 640 x 960 pixeli
  • iPhone 5/5S – 640 x 1136 pixeli
  • iPhone 6 –  750 x 1334 pixeli
  • iPhone 6 Plus – 1920 × 1080 pixeli

După ce am selectat wallpaper-ul specific, îl copiem și deschidem din nou documentul .html aflat în /var/mobile/library/GroovyLock/typo5.theme. FullSizeRender (5)În body, ar trebui să găsim un tag background-image: url(‘image.jpg’). Ștergem tot ce vedem între ghilimele și lipim link-ul imaginii copiate mai devreme.

Mai jos aveți și un clip video cu cele explicate mai sus:

Lasă un comentariu