[TUTORIAL] Downgrade iOS pentru device-urile A4

0

DowngradeDupa multe cautari am descoperit ca este posibil downgrade-ul de la orice versiune de iOS la orice versiune de iOS fara a fi nevoie de SHSH-uri, valabil pentru orice iDevice A4 (iPhone 4, iPod Touch 4G & iPad).

ATENTIE

 1. Acest downgrade are un bug care baga iPhone-ul in DFU Mode in momentul in care actionati butonul de sleep. Acest bug se rezolva cu un simplu tweak gratuit din Cydia numit “Prevent Sleep”.
 2. Downgrade-ul este TETHERED ceea ce inseamna ca odata ce iDevice-ul este inchis nu il veti mai putea porni decat cu redsn0w deoarece acesta intra in DFU Loop.

De exemplu, vreti faceti downgrade de la iOS 7.1.2 la iOS 6.1.3

PENTRU ASTA AVETI NEVOIE DE

 • iTunes 10.5;
 • IPSW-ul firmware-ului 6.1.3;
 • IPSW-ul firmware-ului 6.0;
 • iFaith 1.5.9;
 • redsn0w 0.9.15b1;
 • SHSH-uri provenite de la alt iDevice A4 (pentru a putea creea un IPSW “semnat”).

CUM PROCEDATI

 1. Odata ce ati descarcat IPSW-ul corespunzator (6.1.3 in cazul nostru) deschideti iFaith pentru a creea un IPSW “semnat”.
  De indata ce ati reusit sa creeati IPSW-ul, bagati iDevice-ul in PWND DFU Mode utilizand iREB din iFaith.
  Porniti iTunes si tineti apasat pe SHIFT si dati click pe “Restore” pentru a putea selecta IPSW-ul creeat.
  La final, iTunes va da o eroare (error 37) iar iDevice-ul va fi in DFU Loop. Acest lucru se rezolva apasand pe butonul “Just boot” din redsn0w.
 2. Pentru a face Jailbreak selectati butonul “Extras” si selectati IPSW-ul corespunzator pentru iOS 6.0. Dupa ce ati selectat IPSW-ul apasati pe butonul “Back” si selectati  “Jailbreak”.

ATENTIE: Trebuie sa fie bifata doar optiunea “Install Cydia”!

Dupa ce v-ati asigurat ca totul este corect, apasati pe “Next” si urmati instructiunile din redsn0w pentru a intra in DFU Mode. Odata ce telefonul este in DFU Mode re

Dupa finalizarea procesului apasati pe butonul “Just boot” din redsn0w pentru a porni iDevice-ul si instalati “Prevent Sleep” din Cydia pentru a nu intra in DFU Loop in momentul in care il bagati in Sleep mode.

Nu recomand aceasta modalitate de downgrade doar in cazul in care sunteti dezvoltatori si aveti nevoie de o versiune de iOS mai veche pentru a testa aplicatiile.

Lasă un comentariu