[Tutorial] Jailbreak pe iOS 8 si instalare Cydia fara erori

9

iOS-8-Jailbreak-Pangujailbreak.org_

Stiti deja, probabil, ca cei de la Pangu au lansat noul jailbreak pentru orice device ce ruleaza iOS 8.0, 8.0.1, 8.0.2 sau 8.1.

Acest release a fost unul neasteptat de public si a surprins dezvoltatorii de tweak-uri, alte echipe ce au lansat jailbreak-uri in trecut, si chiar pe saurik, creatorul Cydia.

Initial, Cydia nu functiona cu noul jailbreak, nu a fost nici macar inclusa in programul ce face jailbreak, de aceea, acest jailbreak nu e destinat tuturor.

However, mai jos aveti un tutorial pentru jailbreak si instalare a unei versiuni de Cydia actualizata sa ruleze pe iOS 8. Pasii de mai jos sunt pentru Windows, daca aveti un Mac, puteti face jailbreak intr-o masina virtuala.

 1. Incepe prin a face un backup device-ului pe care doresti sa-l jailbreak-uiesti (in iCloud sau in iTunes);
 2. Dezactiveaza atat codul de siguranta, Find My iPhone cat si TouchID! Asigura-te ca le-ai dezactivat pe toate trei (TouchID unde este cazul) in caz contrar, in cele din urma iDevice-ul va intra intr-un bootloop si nu vei scapa fara restore. Nu vrei asta;
 3. Descarci pack-ul acesta (contine deb-urile de la Cydia, Pangu8, WinSCP si putty);
 4. Deschizi Pangu8_v1.0.1.exe cu click dreapta -> Run as administrator;
 5. Debifeaza casuta din program si apasa pe butonul albastru (imagine, daca nu te descurci);
 6. Astepti ca jailbreak-ul sa fie finalizat, daca ai probleme, probabil ai omis pasul 2;
 7. Dupa ce s-a finalizat procesul, device-ul se va deschide si vei vedea aplicatia Pangu pe ecran, pe care o deschizi;
 8. De acolo cauti OpenSSH si apesi pe sagetica din dreapta lui;
 9. Dupa finalizare, deschizi WinSCP, pe PC;
 10. Foloseste adresa IP a device-ului (o gasesti in Settings – WiFi, apesi pe butonul “I”) in campul Host Name. La username introduci “root” (fara ghilimele, evident) iar la parola “alpine” (tot fara ghilimele). Apasa enter dupa ce ai completat aceste trei campuri, iar apoi in fereastra urmatoare (de confirmare adaugare host key in cache) apasa pe Yes;
 11. Ar trebui sa vezi fisierele din device (imagine aici);
 12. Faci drag & drop la cydia.deb si lproj.deb din folderul de unde ai descarcat packul de la pasul 3, in panel-ul din dreapta;
 13. In WinSCP te duci in Commands > Open Terminal sau apesi pe iconita neagra (care e un terminal, defapt);
 14. Dai copy/paste si enter la comanda de aici (WordPress-ul strica formatarea, ceea ce e foarte importanta in acest caz);
 15. In WinSCP navigheaza in device catre locatia: /usr/libexec/cydia. Daca nu ai acest folder, ceva nu a mers bine la pasul 12/14;
 16. Copiaza din PC-ul tau in device (folosind WinSCP) fisierul move.sh in locatia /usr/libexec/cydia. Suprascrie-l pe cel existent, foarte important!
 17. Navigheaza in folderul /User/Library/Caches/ folosind WinSCP. Daca in acest folder gasesti un fisier cu extensia  .csstore, sterge-l! Exista doar un singur fisier cu aceasta extensie.
 18. Acum poti face restart la device (sau “reboot” din terminal, pentru smecheri, evident, fara ghilimele);
 19. Poti deschide Cydia acum si sa astepti sa-si configureze fisierele;
 20. UPDATE: A aparut un update in aplicatia Pangu din device, este important sa il faceti (imagine mai jos);
 21. Dupa respring, poti sa activezi linistit TouchID, Find My iPhone si PassCode. Pentru a verifica jailbreak-ul, restarteaza iDevice-ul. Daca el reporneste fara probleme inseamna ca ai urmat toti pasii corect.

Cam asta e tutorialul pentru jailbreak cu Cydia pe iOS 8. Acest jailbreak nu este pentru oricine, de aceea poate parea greu.

Aveti grija ce instalati, sunt foarte multe incompatibilitati!

Thanks iNotes for files

9 COMMENTS

 1. Gata am reusit, mersi Radu. Nu a vrut sa porneasca dupa ce am bagat cydia substrate dar a mers cu hard reset si +, l am dezinstalat bagat + 2 tweak-uri si vad ca e ok acum.

Lasă un comentariu