[Tutorial] Tethered Jailbreak iOS 5 beta 1 pe iPhone 4/3GS (Mac OS X)

0

In cursul acestei zile, cei de la Dev Team au lansat o noua versiune a programului RedSn0w cu care putem face tethered jailbreak terminalelor noastre iPhone cu iOS 5 beta 1 instalat. Versiunea este Redsn0w 0.9.8 b1 care functioneaza DOAR pe Mac, asadar, pentru utilizatorii de Windows inca nu exista o solutie asemanatoare si nici nu cred ca va exista pana la lansarea versiunii finale a iOS 5. Oricum, insusi MuscleNerd a anuntat ca aceasta solutie de jailbreak este destul de instabila si ca exista riscul aparitiei unor probleme cu Cydia si mobilesubstrate. De asemenea, RedSn0w 0.9.8 b1 functioneaza doar pe terminalele care au instalat iOS 5 beta 1 doar printr-o metoda oficiala, adica prin inregistrarea UDID-ului in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS. In cazul unui iOS 5 instalat prin alte metode nu functioneaza.

Asadar, tutorialul este destinat doar celor care au iOS 5 instalat pe un iPhone 3GS/4 cu UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS. De asemenea, daca aveti nevoie de decodare, nu faceti update la iOS 5.

Pasul 1:

Descarcati RedSn0w 0.9.8 b1 de aici.

Pasul 2:

Conectati telefonul vostru la calculator si deschideti iTunes; Tineti apasat butonul “Option” si dati click pe Restore dupa care selectati fisierul care contine iOS 5 beta 1 descarcat mai devreme.

Pasul 3:

Dupa ce iTunes termina procesul de instalare a noii versiuni de iOS, deschideti programul RedSn0w 0.9.8 b1, click pe Browse si selectati acelasi fisier care contine iOS 5 beta 1 descarcat la inceput.

Pasul 4:

Dupa ce Redsn0w termina procesul de verificare a fisierului iOS 5 b1, apasati Next.

Pasul 5:

Selectati optiunea “Install Cydia” si apasati Next.

Pasul 6:

Asigurati-va ca telefonul vostru este conectat la calculator si in acelasi timp stins. Pregati-va sa-l introduceti in modul DFU urmand instructiunile care o sa va apara pe ecran.

Pasul 7:

Telefonul o sa se restarteze automat dupa care va incepe procesul de instalare a jailbreak-ului.

Pasul 8:

Dupa terminare, apasati butonul Finish, iar in acest moment ar trebui sa aveti un iPhone 3GS/4 cu iOS 5 beta 1 jailbroken.

Insa, avand in vedere ca acesta este doar un tethered jailbreak, va trebui ca de fiecare data cand restartati telefonul vostru, sa rulati din nou RedSn0w 0.9.8 pentru activa jailbreak-ul din nou. Bineinteles, nu va trebui sa repetati pasii de mai sus inca o data ci doar sa deschideti RedSn0w 0.9.8 b1 si sa selectati doar Just boot tethered right now, fara Cydia si sa apasati Next, atat.

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu