[Tutorial] Update la iOS 4.3.1 fara update de baseband

0

Acest tutorial este destinat celor carora vor sa faca update la iOS 4.3.1, dar sa-si pastreze actuala versiune de baseband pe un iPhone 4 pentru a fii mai usor deblocabil.

Pasul 1:

Downloadati TinyUmbrella de aici si instalati-l in calculatorul vostru.

De asemenea downloadati si versiunea de iOS 4.3.1 pentru iPhone 4 de aici.

Pasul 2:

Conectati telefonul prin cablul USB la PC si porniti TinyUmbrella.

Acum aveti si posibilitatea de a salva fisierele SHSH pentru iOS 4.3.1, daca nu ati facut-o deja pana acum. (Apasati pe butonul Save SHSH)

Pasul 3:

Apasati butonul “Start TSS Server”. Nu inchideti TinyUmbrella. Daca primiti vreo eroare, NU continuati. Reluati pasii de mai sus.

Pasul 4:

Deschideti iTunes, tineti apasata tasta SHIFT si apasati butonul RESTORE, dupa care alegeti fisierul care contine iOS 4.3.1 pe care l-ati downloadat mai devreme. Apasati Restore.

Pasul 5:

Acum, in mod normal, o sa va apara o eroare (1013), ceea ce e foarte bine, asta insemnand ca baseband-ul nu s-a updatat. Apasati Ok si inchideti iTunes.

ATENTIE! Daca primiti o eroare 16xx, introduceti telefonul in modul DFU si reluati de la PASUL 4.

Pasul 6:

Introduceti telefonul in modul DFU:


  • Conectati telefonul la PC;
  • Inchideti-l;
  • Tineti apasate butoanele “Home” si “Power” in acelasi timp pentru 10 secunde;
  • Eliberati butonul “Power”, insa continuati sa tineti apasat butonul “Home” pana cand PC-ul afiseaza un MSG Box in iTunes (apasati Check);
  • Ar trebui deja sa aveti telefonul in modul DFU.

Pasul 7:

Acum trebuie sa rulati un program denumit Fix Recovery pentru a readuce telefonul in starea sa normala, pe care il puteti downloada de aici.

Pasul 8:

In acest moment, ar trebui sa aveti un iPhone 4 cu iOS 4.3.1 cu acelasi baseband pe care l-ati avut inainte. Asta inseamna ca puteti sa faceti unlock folosind tutorialul acesta.

Sper sa nu aveti probleme daca urmati acest tutorial. Daca urmati pasii cu strictete si foarte mare atentie, veti reusi fara nicio problema. Sursa

Lasă un comentariu