Vom avea untethered jailbreak pe iOS 5

0

Nici ca se putea sa primim o veste mai buna decat aceasta. In cursul zilei de astazi, in cadrul primei conferinte dedicata exclusiv jailbreak-ului, MyGreatFest, membrii Chronic Dev Team au anuntat ca detin nici mai mult, nici mai putin de 5 exploit-uri de care se vor folosi pentru a lansa o solutie de (untethered) jailbreak pentru iOS 5 insa, aici intervine partea cea mai buna, aceasta solutie va fi una userland, adica Apple nu o va putea bloca, de exemplu, daca va face modificari la nivel de hardware asa cum s-a intamplat cu iPhone 3GS (old/new bootrom), ci va fi bazata exclusiv pe vulnerabilitatile gasite la nivel de software (sursa).

Ei sustin ca aceste vulnerabilitati au fost descoperite in cazul tabletei iPad 2 si cu siguranta vor fi disponibile si in noul iPhone 5. Asta nu poate sa insemne decat ca vom avea cu siguranta (untethered) jailbreak pe a cincea generatie de iPhone, dar si, automat, pentru oricare iDevice existent in acest moment (inclusiv iPad 2).

Acum nu ramane decat sa asteptam cu nerabdare atat lansarea versiunii finale a iOS 5, dar si a noului iPhone 5 pentru a vedea daca intr-adevar ceea ce am specificat mai sus se aplica asa cum sustin cu tarie cei de la Chronic Dev Team.

Ma poti urmari pe FacebookTwitter sau Google+ pentru ultimele noutati din lumea Apple.

Lasă un comentariu