WOW! Nokia valoreaza cat vanzarile Apple pe trei luni

0

Se pare ca Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, nu o duce chiar atat de bine si spun asta bazandu-ma pe informatiile care reies dintr-un comunicat de pe Wall Street in care compania finlandeza a ajuns sa valoreze cat castigurile incasate de Apple pe o perioada de trei luni. Interesant nu? Sa facem o comparatie si in cifre: Nokia valoreaza in acest moment 25,54 miliarde $, pe cand compania din Cupertino valoreaza nu mai putin de 321,81 miliarde $. Diferenta este intr-adevar enorma, comparatia dintre cele doua mari companii putandu-se face doar la nivelul castigurilor Apple din ultimele trei luni care sunt estimate la 24,67 miliarde $.

Nokia, intr-adevar, este intr-un declin drastic, de aceea si umbla zvonuri cum ca Microsoft ar urma sa achizitioneze compania finlandeza cu o suma chiar mai mica decat valoreaza Skype, adica in jur la 8,5 miliarde $.

In ciuda tuturor prezentate mai sus, Nokia continua sa fie cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, insa oare cat va mai dura acest lucru?

In tabelul de mai jos puteti vedea cat de mult a scazut cota de piata a companiei Nokia din 2010 pana in 2011:

Ma poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

Lasă un comentariu